Финансовите резултати на американските банки изстреляха индексите на "Уолстрийт"
17.01.2019 | 11:25
econ.bg
Финансовите резултати на американските банки изстреляха индексите на "Уолстрийт"
Индексът DJIA стартира днешната търговия с растеж от 160 пункта (повишение с 0,7%), докато широкият индекс S&P500 се повиши с 0,5%, а технологичният индекс Nasdaq Composite - с 0,8%

Поскъпването на банковите акции допринесе за растеж на Уолстрийт към едномесечни върхове, след като водещите кредитори като Bank of America и Goldman Sachs представиха по-силни от очакваното финансови резултати за последното тримесечие на 2018-а година.

Акциите на Bank of America поскъпват с 6,53%, а на Goldman Sachs с 6,38% след силни печалби и приходи за края на миналата година. Дори акциите на BlackRock нараства с близо 4%, въпреки че най-големият инвестиционен фонд в света отчете доста слаби финансови резултати в следствие на трусовете на капиталовите пазари през последните месеци на отминалата година.

Индексът DJIA стартира днешната търговия с растеж от 160 пункта (повишение с 0,7%), докато широкият индекс S&P500 се повиши с 0,5%, а технологичният индекс Nasdaq Composite - с 0,8%, като и трите основни фондови индекса достигнаха най-високо нива от средата на декември.

След първоначалния добър старт обаче, пазарите на акции на Уолстрийт заличиха част от тези печалби, тъй като инвеститорите започват да стават все по-притеснени от продължаващото вече 26-и ден принудително спиране на част от работата на федералното правителство. Британската драма около все по-неясния процес по развода на Великобритания с ЕС също кара инвеститорите по цял свят да бъдат по-предпазливи.

Всички това ограничи част от първоначалния подем на Уолстрийт, като час след началото на търговията индексът DJIA вече се повишава с по-скромните 95 пункта (повишение с 0,39%), индексът S&P500 - с 0,27% и Nasdaq - с едва 0,18%.

По-солиден спад с 2,5% има при акциите на Ford Motors, след като вторият по големина американски автомобилен производител намали прогнозите си за печалбите и приходите през четвъртото тримесечие на 2018-а година.

 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти