Форекс търси сигурност във "валутите убежища"
13.05.2019 | 17:05
econ.bg
Форекс търси сигурност във "валутите убежища"
Заради продължаващите напрежения в международната търговия и засилването на геополитическите рискове във връзка с иранското ядрено споразумение, се повишава нуждата от сигурност на международните валутни пазари

Заради продължаващите напрежения в международната търговия и засилването на геополитическите рискове във връзка с иранското ядрено споразумение, се повишава нуждата от сигурност на международните валутни пазари. В резултат стойността на японската йена и швейцарският франк нарасна, а тази на австралийския долар се понижи. Индексът на щатския долар спада в малък размер заради влиянието от прогнозата на САЩ за намаляване на лихвения процент.

На Нюйоркската фондова борса курсът на щатския долар спрямо японската йена спадна с над 1%, а спрямо швейцарския франк спадна с 0,5%.

Според анализ на японската компания за ценни книжа „Дайва", в момента се наблюдава тенденция за понижаване курса на щатския долар спрямо йената. Заради очакваното повишено търсене от инвеститорите на долари има ограничено пространство за по-нататъшното понижаване на курса му спрямо японската валута.

 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти