Цените на петрола се понижават незначително
30.05.2018 | 10:10
econ.bg
Цените на петрола се понижават незначително
Цените на петрола се понижиха в сряда, след като се увеличиха опасенията, че Саудитска Арабия и Русия ще добиват повече петрол през втората половина на годината

Според данните от търговията на 29 май стойността на договора за месец юли за петрола сорт Brent на борсата ICE Futures в Лондон се повиши с 0,01 % или 0,09 долара до 75,39 долара за барел.

Фючърсът за юли за петрола сорт WTI на борсата в Ню Йорк (NYMEX) се повиши също с 0,09 долара, или 001% - до 66,73 долара за барел.

Тази сутрин цените на петрола се понижават незначително.

Фючърсът за юли за петрола сорт Brent стартира с понижение от 17 цента – до 75,22 долара за барел.

Котировката на договора за юли за петрола сорт WTI отбеляза спад от 1 цент – до 66,72 долара за барел.

Саудитска Арабия и Русия обсъдиха увеличаването на добивите на петрол с 1 милион барела дневно от страните-членки на ОПЕК и държавите извън картела, които подписаха споразумение за намаляване на добивите от началото на 2017 година, за да компенсират потенциалния недостиг на доставките от Венецуела и Иран.

Частният Американски петролен институт (API) ще обяви по-късно днес своите седмични данни за петрола, а в четвъртък своите данни ще представи държавната Агенция за енергийна информация (EIA). Данните и на API и на EIA се забавиха с едн ден, заради федералния празник - Възпоменателен ден, който се честваше в понеделник и беше почивен ден.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти