"Еврохолд" излезе с изявление заради слуховете за участие в продажбата на ЧЕЗ у нас
25.03.2019 | 12:20
econ.bg
"Еврохолд" излезе с изявление заради слуховете за участие в продажбата на ЧЕЗ у нас
От групата припомнят, че са публична компания и всяка спекулативна информация влияе на цената на акциите

"Еврохолд България" АД излезе с позиция по повод слухове за потенциалната сделка по придобиване активите на ЧЕЗ Груп в България. Ръководството на застрахователния холдинг посочи, че дружеството следва корпоративна политика да не коментира слухове или спекулативни информации и напомни, че ""Еврохолд" е публична компания, чийто акции се търгуват на Българската и Варшавската фондова борса и като такава тя спазва стриктно законовите разпоредби и правилата за разкриване и разпространение на корпоративна информация - процес, който се следи внимателно от финансовите регулатори".

Всяка една публикувана спекулативна непотвърдена информация би могла да повлияе на цената на акциите на холдинга и да увреди интересите на акционерите, включително миноритарните, като това би могло да се счита и за нарушение на законите, които регулират дейността на публичните компании, предупреждават от "Еврохолд".

Оттам допълват, че винаги са обявявали публично придобиванията си и ако възнамеряват да реализират нови такива в бъдеще, те ще ги обявят публично и своевременно ще информират всички заинтересовани лица.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти