"Системна грешка" срина цените на самолетни билети в Китай, хиляди купуваха пет пъти по-евтино
19.11.2018 | 12:55
econ.bg
"Системна грешка" срина цените на самолетни билети в Китай, хиляди купуваха пет пъти по-евтино
Самолетни билети на изненадващо евтини цени бяха пуснати в продажба онлайн от Източнокитайските авиолинии (China Eastern Airlines) този уикенд, след което стана ясно, че това се дължи на грешка при поддръжка на системата

Самолетни билети на изненадващо евтини цени бяха пуснати в продажба онлайн от Източнокитайските авиолинии (China Eastern Airlines) този уикенд, след което стана ясно, че това се дължи на грешка при поддръжка на системата. Така например, билет за първа класа от Шанхай до популярния курорт Саня (Хайнан) струваше 120 юана (17 долара), докато нормалната му цена за това време на годината е най-малко 2700 юана. Билет в едната посока от Шанхай до Пекин пък бе продаван за 70 юана, в сравнение с нормалните 600.

След като „щастливата" грешка бе открита, това предизвика истинска треска за билети в цялата страна. От авиокомпанията обаче не само, че не анулираха резервациите, но обявиха и че ще изберат няколко от „щастливите" купувачи, които ще летят на новия им „Еъбръс 350", който ще направи първия си полет на 30 ноември.

 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти