Авариите на "Топлофикация - София" се разрастват
08.02.2017 | 08:50
econ.bg
Авариите на "Топлофикация - София" се разрастват
Авариите на софийската топлофикация се разрастват към западната част на града

От съобщения на сайта на дружеството се разбира, че поради авария на топлопровод без парно са абонатите в ж.к "Люлин"-3, 4, 5 и 6 част.

Без парно от неделя остават кварталите "Слатина" и част от ж. к "Дружба"-1 в района на ул. "Искърско шосе", бул. "Цветан Лазаров" и бул. "Брюксел" и блокове №№ 417, 418, 419 в ж.к. "Дружба"-2.

В кв. "Студентски град" са без парно присъединените към 67 абонатни станции в района на: бул. "8-ми декември" , ул. "Акад. Ст. Младенов", ул. "Атанас Манчев", ул. "Акад. Борис Стефанов", ул. "Джон Ленън", ул. "Йордан Йосифов", ул. "Христо Данов", ул. "Харалампий Попйорданов", ул. "Ст.Младенов".

Възстановено е топлоподаването към кварталите "Лозенец", "Дианабад", Изток", "Иван Асен ІІ", "Подуене център", кв."Гео Милев" и "Редута", но там все още са възможни временни колебания. Все още има колебания на топлоподаването в кварталите "Младост" – 2,3 и 4, "Студентски град", "Витоша" и "Дървеница", се казва в съобщение на сайта на дружеството с днешна дата.

В ранните часове на вечерта БНР и БНТ съобщиха за авария в района на търговския център "Дъ мол" на "Цариградско шосе", заради която за 48 часа ще бъде спряно парното и топлата вода в "Студентски град, Мусагеница, Дървеница, Младост -1,2,3 и 4.

Боян Паунов от топлофикационното дружество обясни пред БНР, че при формирането на сметките на всички засегнати клиенти ще бъде намален броят на работните дни с топлоподаване, така че сумите в тях ще бъдат по-ниски.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти