Азиатската банка за развитие прогнозира силен ръст на китайската икономика
12.04.2018 | 13:55
econ.bg
Азиатската банка за развитие прогнозира силен ръст на китайската икономика
Прогнозата е растежът на китайската икономика през тази година да бъде 6,6%, а през следващата 6,4%

Вчера Азиатската банка за развитие заяви, че благодарение на икономическата си реформа, силното потребление в страната и в чужбина и развитието на сектора на услугите, китайската икономика ще продължи да нараства стабилно. Прогнозата е растежът на китайската икономика през тази година да бъде 6,6%, а през следващата 6,4%.

В публикувания същия ден доклад озаглавен „Перспективата за азиатското развитие през 2018 година", АБР посочва, че в момента предприетите от Китай мерки икономически реформи като продължително засилване на финансовия надзор и разрешаване на дълговите рискове, ще създадат здрава основа за продължителен и стабилен растеж на китайската макроикономика.

В същото време АБР заяви, че растежът на сектора на услугите в Китай през 2017 година е достигнал 8%, а развитието на този сектор в бъдеще и силното вътрешно и външно потребление ще продължат да стимулират растежа на китайската икономика.

АБР е създадена през 1966 година с централа в Манила. В момента има 67 членове, 48 от тях са от азиатско-тихоокеанския регион.

 

 

 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти