Ананиев поиска съсловните организации и синдикатите да участват в изработването на здравноосигурителните модели
03.10.2018 | 17:30
econ.bg
Ананиев поиска съсловните организации и синдикатите да участват в изработването на здравноосигурителните модели
Дискусиите ще бъдат през октомври и ноември в сферата на извънболничната и болничната помощ, лекарствената политика, обществено здравеопазване, здравно осигуряване и застраховане

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев е поискал в срок до 5 октомври НЗОК, съсловните и пациентските организации, фармацевтичния бизнес и синдикатите да предложат свои представители в работните групи за изработване на здравноосигурителни модели, съобщи пред "Хоризонт" Пенка Георгиева от пациентската организация "Заедно с теб".

„Да намерим общ път за контрола, който заедно да се упражнява срещу разхищенията в различни сфери - в болничната помощ, в лекарствата. Надявам се предложението на министър Ананиев за централизирани поръчки на лекарствата и на медицинските изделия, поне да урегулира лесно тези разходи. Имам известни притеснения в болничната помощ. Очаквам да чуя в тази работна група представителите на болниците - как точно те ще предложат формирането на тези национални цени за медицински дейности, как ще упражняват контрола, дали ще бъдем защитени – пациентите“.

Дискусиите ще бъдат през октомври и ноември в сферата на извънболничната и болничната помощ, лекарствената политика, обществено здравеопазване, здравно осигуряване и застраховане.

 

 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти