Ангела Меркел: Надяваме се след Брекзит Великобритания да остане близък партньор
18.10.2018 | 16:20
econ.bg
Ангела Меркел: Надяваме се след Брекзит Великобритания да остане близък партньор
Тя изрази оптимизъм относно подписването на споразумение за излизането на Великобритания от Общността, като подчерта, че то е 90 на сто готово, но добави, че Германия е готова за всички варианти, включително и Брекзит при липса на сделка

Надяваме се след излизането на Великобритания от Европейския съюз страната да остане негов близък партньор, заяви германският канцлер Ангела Меркел в изявление пред парламента преди европейската среща на високо равнище, на която ще бъде обсъждан също и Брекзитът.

Тя изрази оптимизъм относно подписването на споразумение за излизането на Великобритания от Общността, като подчерта, че то е 90 на сто готово, но добави, че Германия е готова за всички варианти, включително и Брекзит при липса на сделка.

По думите на канцлера в момента ключовият въпрос, по който все още няма споразумение, е за границата между Ирландия и Северна Ирландия.

Срещата на върха на европейските лидери ще се проведе днес и утре в Брюксел. На нея ще бъдат обсъдени основно Брекзит, реформата на ЕС и бежанския въпрос.

 

PHP Scriptler , MKASPY shell indir , alfa shell indir , sadrazam indir , shell indir , shell indir , Atasehir kuaf Atasehir kuafor , Kumluca g
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти