Ангелкова се надява на 40% повече руски туристи през 2017 г.
11.01.2017 | 15:00
econ.bg
Ангелкова се надява на 40% повече руски туристи през 2017 г.
По данни на Националния статистически институт до ноември България е посетена с туристическа цел от 530 хил. граждани на Русия като пикът е през юли - близо 152 хил.

Министърът на туризма в оставка Николина Ангелкова е на мнение, че през тази година е възможно броят на руските туристи в България да нарасне с 40 на сто. Тя коментира темата пред агенция "Фокус" от Москва, където е на работно посещение.

По данни на Националния статистически институт до ноември България е посетена с туристическа цел от 530 хил. граждани на Русия като пикът е през юли - близо 152 хил. През 2015 г. руските туристи са били 418 хил., а увеличението дойде след като руснаците се отказаха да почиват в Турция и Египет.

"Има потенциал това да се случи, важно е да продължи сътрудничеството между Русия и България, да продължи рекламата на българския туристически продукт. Важно е България независимо от политическата ситуация да продължи своето активно присъствие на руския туристически пазар и да участва на големите изложения", каза Ангелкова.

Според министъра в оставка това може да стане чрез нови още по-големи визови облекчения, насърчения за детския туризъм, културно-историческия туризъм, балнео и спа туризма и специални маршрути за руските туристи.

Според нея ако усилията продължат да се надграждат, България ще може отново да бъде призната като дестинация номер 1 за семейна почивка за руските туристи.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти