Анонимните се включват в битката за Украйна
06.12.2013 | 17:55
Анонимните се включват в битката за Украйна
Групата атакува редица сайтове на правителството

Анонимните (Anonymous) обявиха, че атакуват сайтове на украинското правителство във връзка с масовите проевропейски протести в страната. 

В съобщение на интернет страницата Anon Insider се казва, че причина за това е "бруталното и варварско“ отношение на полицията към демонстрантите. Според Анонимните конфликтите са неизбежни, когато политиците вземат решения, базирани единствено на собствените си интереси.

Това, което се случва в момента в Украйна, не е просто конфликт дали страната трябва да има по-тесни връзки с ЕС или Русия, а начин едно корумпирано правителство да остане на власт, се казва още в съобщението на групата.

Анонимните нямат една обща позиция за това дали страната трябва да остане напълно независима или да има по-близки отношения със ЕС, НАТО или Русия, но въпреки това част от активистите са решили да вземат отношение в спора.

"Напоследък сме свидетели как полицията използва варварска тактика срещу мирни протестиращи. Анонимните не са доволни от това. Народът на Украйна е на ръба на революция", се казва във видео съобщение, цитирано от „Софтпедия“.

Групата на Анонимните е осъществила атака срещу сайтовете на вътрешното министерство, президентството и основния правителствен портал.

Цялото обръщение можете да видите в следващото видео:

Още по темата
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти