Арестуваха кмета на "Младост" в София с подкуп
17.04.2018 | 16:20
econ.bg
Арестуваха кмета на "Младост" в София с подкуп
В хода на акцията разследващи са влезли и в Община Младост. Сградата на Община Младост е затворена и не е ясно дали ще заработи за граждани в рамките на днешния ден

Кметицата на район Младост Десислава Иванчева стои арестувана с белезници пред Спортната палата в София, предаде БГНЕС. При спецакция на полицията срещу корупцията Иванчева е хваната с подкуп от полицаи, сложени са й белезници.

Тя казала, че й е лошо и все още конвоят не я е откарал в ареста. Иванчева стои права, до нея има полицай, а районът около Министерството на спорта е отцепен. По непотвърдена информация Иванчева е задържана с голяма сума пари от няколко десетки хиляди евро. Според първоначалната информация подкупът е предназначен за издаване на разрешително за строеж на територията на Младост. Повече от един час Десислава Иванчева е изправена пред автомобила си, заключена с белезници и оградена от полицаи с качулки на главите. Колата й се обискира. Арестувана е и заместничката на Иванчева - Биляна Петрова.

В хода на акцията разследващи са влезли и в Община Младост. Сградата на Община Младост е затворена и не е ясно дали ще заработи за граждани в рамките на днешния ден. В района има много полиция. Според ПР-а на общината Петър Кърджилов акцията е активно мероприятие и става дума за „подхвърлени” доказателства. Не са ни разпитвали все още, засега ни ограничават движението и дори телефонните разговори, каза той пред медиите.

В района около Министерството на спорта, където е осъществено задържането на Иванчева, се образува задръстване и движението е затруднено. Съдейки по това, което медиите са разпространили, г-жа Иванчева е задържана, заяви адвокат Върбан Върбанов, чийто телефон Иванчева е посочила. Адвокатът дойде пред сградата на Спортното министерство, след като е повикан от разследващите. „Ако бъде повдигнато обвинение, тогава ще разберем в какво я обвиняват. Нищо не знам в момента, освен това, че се провеждат процесуално-следствени действия”, каза адвокат Върбанов.

 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти