Арестуваха четирима българи заради източване на банкови карти
18.01.2014 | 10:17
Арестуваха четирима българи заради източване на банкови карти
Разкритата престъпна група е съставена от българи живеещи в Испания

Четирима мъже са били арестувани в Карлово след зрелищна операция на ДАНС. Пловдивският окръжен съд наложи най-тежките мерки за неотклонение „задържане под стража”, тъй като мъжете са били издирвани от испанските съдебни власти за подправяне на банкови карти и теглене на пари от чужди сметки.

Разкритата престъпна група е съставена от българи живеещи в Испания и карловци, пътуващи често до там. Тя  е действала от 2012 година в Мадрид. Вчера са задържани десетина души. За четирима от тях са получени европейски заповеди за арест, съобщава БНТ.

Галин Гавраилов, зам. окръжен прокурор на Пловдив, обясни, че става дума за заповеди за арест от испанските съдебни власти, издадени от Централния следствен съд в град Мадрид. Мъжете се издирват заради водено срещу тях наказателно производство за манипулиране на банкови карти и теглене на пари от чужди сметки.

27-годишният Станислав Асенов от Карлово е обвинен в измама и участие в организирана престъпна група. През  2013 година той е отговарял за охраната на бандата, когато нейни членове са поставяли устройства за копиране на данни на банкомати в Мадрид.

Следващата седмица съдът ще гледа същинските европейски заповеди за арест и ще прецени дали да екстрадира карловците в Мадрид. Според испанския наказателен закон те могат да получат от 6 до 18 години затвор.

Още по темата
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти