Атаката в Бостън буди въпроси сред застрахователите
17.04.2013 | 17:36
Атаката в Бостън буди въпроси сред застрахователите
Засега президентът на САЩ Барак Обама заяви, че ФБР разследва взривовете

Бомбите, които избухнаха по време на маратона в Бостън, СаЩ и заради които загинаха трима души и бяха ранени над 180, поставиха сложни въпроси пред застрахователната индустрия – както финансови, така и юридически, коментира "Бизнес Иншурънс".

Първо, тъй като атаките се случиха в търговския и туристически център на мегаполиса, компаниите се питат какви искове за щети от прекратена бизнес дейност могат да очакват. Засилените мерки за охрана допълнително ще затруднят трафика към магазините и развлеченията в града, пише застрахователният сайт Insmarket.bg.

Още по-сериозни последствия обаче може да има юридическата страна на въпроса. Засега никой не е поел отговорност за атаките, а властите не са квалифицирали официално трагедията като терористичен акт.  Засега президентът на САЩ Барак Обама заяви, че ФБР разследва взривовете на финалната линия на маратона в Бостън като терористичен акт, съобщи Ройтерс.

В изявление в залата за пресконференции в Белия дом Обама посочи, че виновникът за взривовете не е известен. Не е ясно дали извършителите са чужди или местни злонамерени лица, каза президентът.

След брифинг с директора на ФБР Робърт Мълър, министъра на вътрешната сигурност Джанет Наполитано и други сътрудници по националната сигурност, Обама каза, че предстоят още разследвания на най-тежкия атентат на американска територия след 11 септември 2001 г.

Още от изявлението на Обама може да прочетете в Insmarket.bg.

Още по темата
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти