БЕХ успешно записа второ увеличение на своята трета емисия еврооблигации
05.10.2018 | 17:30
econ.bg
БЕХ успешно записа второ увеличение на своята трета емисия еврооблигации
С втория допълнителен транш БЕХ постигна планирания размер на облигационната емисия и не се предвиждат повече увеличения

„Български Енергиен Холдинг“ ЕАД (БЕХ) успешно записа увеличение на своята трета емисия еврооблигации, листвана на Ирландската фондова борса (Euronext Dublin) и на Българската фондова борса от 550 на 600 милиона евро при годишен лихвен процент в размер на 3.5% и падеж от 7 години.

С настоящото увеличение на емисията облигации, БЕХ запазва същите конкурентни ценови условия и срочност, което ще позволи на компанията да разпредели своите лихвени разходи по-ефективно и за по-дълъг период от време. Ценните книжа ще бъдат регистрирани на Ирландската и Българската фондова борса. Постигнатото второ увеличение на емисията в продължаващи волатилни пазарни условия потвърждава доверието на инвеститорите в БЕХ, както и добрия достъп на компанията до капиталовите пазари. 

Приходите, получени от емисията, ще се използват за общи корпоративни цели.

С втория допълнителен транш БЕХ постигна планирания размер на облигационната емисия и не се предвиждат повече увеличения.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти