БСП издига Стефан Данаилов за вицепрезидент
12.09.2011 | 18:07
БСП издига Стефан Данаилов за вицепрезидент
Кандидатурата беше одобрена със 101 гласа "за" и 1 "против". Калфин не можел да мечтае за подобна кандидатура

Стефан Данаилов е кандидатът на БСП за вицепрезидент. Кандидатурата му беше утвърдена днес от Националния съвет на БСП със 101 гласа "за" и 1 "против".

В началото на заседанието председателят на БСП Сергей Станишев прочете писмо от 9 септември т.г., адресирано до него. В него бившият министър на културата му предлага да разгледа и неговата кандидатура за вицепрезидент. В документа, който беше посрещнат с овации, Данаилов заявява, че преди заседанието на конгреса е отказал предложението да бъде кандидат за президент, защото е смятал, че може да бъде по-полезен като активен съветник на по-младото поколение в БСП, информира БТА.

Веднага след като прочете писмото, лидерът на БСП съобщи на националния съвет, че предлага да бъде гласувана кандидатурата на Данаилов за вицепрезидент. Тя беше одобрена от 101 души от пленума, като само Георги Близнашки гласува "против" нея. След събитието той коментира: Не смятам, че това е човекът, който може да олицетворява социалистическата кауза.

След избора на Ламбо "червеният" лидер заяви: Тези дни, тръгвайки си от „Позитано", се загледах в снимките, които са разположени в сградата и в тях е запечатана цялата история на БСП за последните 20 години. Във всеки един момент от нашата съвременна история Стефан Данаилов е бил неразривна част от нашите радости и нашите драми. Той никога не отстъпи от своето верую, от вярата в социалистическия идеал. Стефан Данаилов, не само за мен, е най-обичаният човек в БСП.

От своя страна издигнатият за президент от "червените" Ивайло Калфин каза, че само е могъл да мечтае за подобна кандидатура, информира Dariknews.bg. Той обясни: Мисля, че всички вие, които познавате добре Стефан Данаилов, сте уверени, че той не е само любим актьор, любим преподавател, Стефан Данаилов е държавник. Аз се радвам, че с него заедно и с вашата подкрепа ние ще поведем битка за това България да върви по-добре.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти