БСП отново предлага депутатска заплата да бъде замразена на 2976 лева
20.11.2018 | 15:55
econ.bg
БСП отново предлага депутатска заплата да бъде замразена на 2976 лева
Депутатите от БСП предлагат възнаграждението на народните представители да бъде намалено с 543 лева

За трети път народните представители от "БСП за България" ще внесат предложение основната депутатска заплата да бъде замразена на 2976 лева, колкото е основното възнаграждение преди разпускането на предходния парламент.

Основната депутатска заплата трябва да се увеличи с 90 лева и да стане 3519 лева, колкото е сумата на три средни заплати в публичния сектор. С увеличението на възнаграждението на народните представители ще се повишат и заплатите на президент, премиер, министри, омбудсман и др.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова днес президента Румен Радев и омбудсмана Мая Манолова за подкрепа за замразяването на заплатите на т.нар. политически елит, при положение че хората протестират за по-високи доходи. Мотивът е, че само депутатите имат увеличение на доходите с 18%, или 543 лева, за година и половина.

Социалистите ще внесат предложение парламентът да задължи финансовия министър Владислав Горанов да разработи нова формула за изчисление на заплатите на депутатите, която да е базирана на минималната работна заплата.

Попитана дали съпругът й работи в "Лукойл", при положение, че тя подкрепя протестиращите срещу по-високите цени на горивата, Нинова потвърди, но обяви, че той не е в ръководството или в отдел, от който зависят цените на горивата.

 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти