БСП сезира Конституционния съд за процедурата по приемане на Бюджет 2018
01.12.2017 | 12:20
econ.bg
БСП сезира Конституционния съд за процедурата по приемане на Бюджет 2018
Това заяви на брифинг депутатът от БСП Жельо Бойчев

Парламентарната група на БСП дава процедурата по приемане на Бюджет 2018 г. на Конституционния съд, заяви на брифинг депутатът от БСП Жельо Бойчев.

След като ГЕРБ и Обединените патриоти скриха дебата по обсъждане на бюджет 2018 г. от българските граждани и след случилото се снощи, ПГ на БСП дава процедурата по приемане на бюджет 2018 г. на Конституционния съд, каза Бойчев, цитиран от "Дарик".

„Правим това с ясното разбиране да се противопоставим на поредния опит за неглижиране на НС. Това се превръща в политика от страна на ГЕРБ“, допълни народният представител от опозицията.

„Властта в България произтича от народа, а оттам от парламента. Не може министър Горанов да налага волята си на Народното събрание. БСП категорично ще се противопостави на тенденцията от страна на ГЕРБ непрекъснато да обезличава парламента“, посочи той. „Предложението на Васил Антонов беше прието, но в крайна сметка с окончателното гласуване, то не се съдържа в бюджета“, обясни депутатът.

Народният представител Васил Антонов от БСП, чието предложение за отпускане на 1,13 млн. лева за храма „Александър Невски“ и Зографския манастир първо беше прието, а после отхвърлено при гласуването на бюджета вчера, коментира: „Успешен е опитът НС да бъде превърнато в мокър печат към министъра на финансите“. „Чл.6 с предложението ми е действащ и това е причината, поради която ще дадем процедурата на Конституционния съд“, заяви той.

 

 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти