БФБ подобрява инвестиционната култура с „Ден за акции“
21.04.2016 | 12:04
БФБ подобрява инвестиционната култура с „Ден за акции“
Целта на инициативата е да увеличи познанията за капиталовите инструменти в България

"Българска фондова борса-София" АД и "Централен депозитар" АД подготвят второ издание на инициативата „Ден за акции“. Тя ще се проведе на 8 юни, като целта е да се подобри инвестиционната култура и знанието за капиталовите инструменти в България, съобщава Българската фондова борса (БФБ) на страницата си.

„В условията на клонящи към нулата доходи по депозитите, БФБ полага усилия за стимулиране на интереса към инвестициите в акции. Индивидуалните инвеститори са важни за успеха на всеки пазар на финансови инструменти и Борсата вярва, че подобряването на финансовото знание и инвестиционната култура в страната ни ще предпоставят този успех“, обясняват от БФБ.

В "Деня за акции" всички индивидуални инвеститори (физически лица), директни клиенти на български инвестиционни посредници, ще могат да закупят или продадат акции от основен пазар на "БФБ-София" АД без такси и комисиони към борсата, депозитаря и участващ в инициативата инвестиционен посредник. Специалната възможност ще важи при до 15 изпълнени поръчки на физическо лице с не повече от 2 000 лв. на единична изпълнена поръчка. 

Всички инвестиционни посредници, които партнират на БФБ-София и Централен депозитар в "Ден за акции" няма да таксуват своите клиенти – физически лица, чиито сделки отговарят на посочените условия. 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти