Безплатно паркиране и днес в синята и зелената зона на София
27.02.2018 | 09:30
econ.bg
Безплатно паркиране и днес в синята и зелената зона на София
От Центъра за градска мобилност съобщиха, че системата за есемес паркиране в София няма да приема съобщенията за плащане, а талоните няма да се проверяват от контрольорите

В синята и зелената зона за платено паркиране в центъра на София ще се спира безплатно и днес. Причината е, че снегопочистващите машини са ангажирани с обработка на основните улици и не могат да разчистят паркоместата.

От Центъра за градска мобилност съобщиха, че системата за есемес паркиране в София няма да приема съобщенията за плащане, а талоните няма да се проверяват от контрольорите.

И днес продължава приоритетното почистване на паркингите пред училища, детски градини и обществени сгради.

Обстановката е усложнена, но се работи усилено и наистина всички дават всичко от себе си, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред "Нова телевизия". Над 160 машини и над хиляда души работят за почистването на снега в столицата, започва чистене и на подлези и тротоари.

"Продължава да се работи най-вече по основни улици - докато вали сняг, приоритет ще останат трасетата на градския транспорт. В момента на места има малки закъснения в градския транспорт, но когато започне трафикът, се очаква да станат и по-големи", каза Фандъкова.

Тя помоли всички да бъдат внимателни и посъветва хората, които излизат с автомобилите си, да се съобразят с метеорологичните условия. "Моля всички да имат предвид, че се очаква да вали до обед. Довечера отново се очаква да започне да вали", каза кметът.

Санкция ще получи фирмата, която почиства от сняг в квартал "Люлин" заради зле свършена работа вчера. "За несвършена работа ние не плащаме", подчерта Фнадъкова.

Фандъкова информира още, че и двата пътя до Витоша днес са отворени. И днес остават затворени синята и зелената зона.

198 души без дом са пренощували в кризисния център на общината, каза кметът и призова хората да дават сигнал, ако видят човек на улицата.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти