Без ограничение за винетките за "синя" и "зелена" зона
09.10.2014 | 08:54
Без ограничение за винетките за "синя" и "зелена" зона
Това предвижда новата наредба за паркирането

Домакинствата ще могат да купуват неограничен брой винетки за паркиране в центъра на София. Всеки с постоянен или настоящ адрес ще има право да вземе стикер на една и съща стойност - 150 лв. за "синя" зона и 100 лв. за "зелена", независимо колко коли се водят в едно домакинство, информира в. „Труд“.

Това предвижда новата наредба за паркирането, която бе обсъдена вчера от комисията по финанси в градския парламент. Досега единствено първите стикери струваха съответно 150 или 100 лева, а всеки следващ ставаше в пъти по-скъп. Тази практика обаче бе обжалвана от граждани в съда като дискриминационна.

Предстои наредбата да бъде обсъдена и на транспортна комисия. Съветниците обаче бяха на едно мнение да се въведе изискване стикер да се издава само срещу бележка за платен данък на автомобила.

Според общинският съветник от ГЕРБ Андрей Иванов обаче липсата на ограничение дава възможност за злоупотреби. Възможно било да започнат масови регистрации по настоящ адрес и броят на стикерите да нарасне, а оттам и паркирането в центъра да се влоши.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти