Бихте ли напуснали работа за 5 000 долара?
13.04.2014 | 13:40
Бихте ли напуснали работа за 5 000 долара?
Аmazon предлага това на своите складови служители

Щатската технологична корпорация Аmazon предлага на своите складови работници суми в размер до 5 000 долара, за да напуснат работа. Компанията предприема това, въпреки че е в процес на разрастване на бизнеса си. 

Програмата, озаглавена „Пари за напускане“, беше съобщена в писмо на главния изпълнителен директор Джеф Безос до акционерите тази седмица. Подзаглавието пък гласи „Моля Ви не приемайте тази оферта“.

Amazon ще предприема кампанията веднъж годишно, информира „Си Ен Ен“. Причината за тази инициатива е желанието на компанията в нея да работят само хора, които наистина искат това. Според думите на Джеф Безос в дългосрочен план служители, работещи някъде без достатъчна мотивация, вредят на себе си и на работодателите си.

Компанията вече е експериментирала частично с тази кампания през последните години. По-малко от 10% от тези, на които офертата вече е била предлагана, са я приели и са напуснали.

От януари предложението ще обхване всички служители на Аmazon. На новите работници е предвидено да се предлагат по 2 000 долара, за да напуснат. Намеренията на ръководството са, тази сума да се увеличава с по хиляда долара всяка година, докато стигне размер от 5 000 долара.

Още по темата
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти