Близо 150 хил. души са ползвали нощния градски транспорт в София за 1 година
29.05.2019 | 13:55
econ.bg
Близо 150 хил. души са ползвали нощния градски транспорт в София за 1 година
144 800 пътници са се възползвали от нощния градски транспорт в София в рамките на една година, съобщи изпълнителният директор на Центъра за градска мобилност Христиан Петров

144 800 пътници са се възползвали от нощния градски транспорт в София в рамките на една година, съобщи пред "Фокус" изпълнителният директор на Центъра за градска мобилност Христиан Петров. 

"От началото на 2019 година до днес броят на ползвалите услугата са над 48 000 пътници". Нощният градски транспорт се доказа като устойчива услуга и очакваме бройката да се увеличи значително с настъпването на активния летен период", добави той. 

"Гражданите имат възможност да закупят билети и онлайн през телефона си", обясни Петров. 

"Това, което сме направили специално за нощния транспорт е, че освен шофьор във всеки автобус има и кондуктор. Пътниците могат да закупят билета си от кондуктора. Цената е 2 лева и тази нощна карта важи за всички линии през съответната нощ. Предлагаме и възможност картата да бъде закупена през телефон", уточни той. 

Христиан Петров коментира още, че от началото на годината дигитално закупените дневни карти са 18 хиляди, а нощните такива около 200. Най-натоварена линия на нощния транспорт е номер две, обслужваща кварталите Обеля и Студентски град.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти