Близо 40 т нелегално месо откриха в склад в Шуменско
09.05.2012 | 17:21
Близо 40 т нелегално месо откриха в склад в Шуменско
19 т овче месо е възбранено заради нередовна здравна маркировка

Близо 40 тона нелегално търгувано месо откриха в Шуменско инспекторите на Агенцията по безопасност на храните (БАБХ), информират от пресцентъра на институцията.

Акцията е извършена в село Кочово, област Шумен. Намерени са 20 тона свински замразени диафрагми и 19 тона овче месо, съхранявани в склад за плодове и зеленчуци. Месните продукти не са имали необходимите придружителни документи.

Проверката е направена съвместно от инспекторите към съответната Областна дирекция на БАБХ (ОДБХ - Шумен) и представители на сектор Икономическа полиция към Министерството на вътрешните работи (МВР). Цялата налична продукция е възбранена.

Впоследствие нарушителите са представили документи за стоката, част от които обаче се оказват нередовни. Здравната маркировка на овчето месо не съответства на нормативната уредба, а етикетировката се разминава с информацията в търговските документи. По тази причина цялото количество овче месо е насочено за унищожение на екарисаж.

Представените търговски документи за свинските диафрагми от своя страна съответстват на нормативните изисквания и месото е освободено. На собственика на продукцията и на собственика на склада ще бъдат съставени Акт за установяване на административно нарушение.

Още по темата
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти