Борисов: Слави Трифонов си прави реклама на мой гръб
02.06.2010 | 09:29
Борисов: Слави Трифонов си прави реклама на мой гръб
Премиерът призова известния водещ да се изправи срещу него на избори

Нито ме интересува Слави Трифинов, нито шоуто. Това заяви премиерът Бойко Борисов, коментирайки зададените му 25 въпроса от сценаристите на "Шоуто на Слави", цитиран от БГНЕС. 

Нито ме интересува Слави Трифинов, нито шоуто. Аз що за човек е съм го оценил, когато е дошъл при мене с неговите въпроси, коментира още премиерът. Оттам нататък, рекламата, която прави на мой гръб, нито ме интересува дали ще води или няма да води, как го води, това си е лично негова работа. Борисов каза още, че не го интересуват въпросите, които са му задали от шоуто.

"Тити Папазов ми зададе 100 въпроса и не можа дори да вземе един съветник в София", подчерта Борисов и призова телевизионния водещ, ако иска да бъде политик, да "заповяда" на избори. "Ако иска да е водещ, да си прави шоуто, аз не му се бъркам в тази работа", заяви още Борисов. Той обвини Слави Трифонов, че е го говорил и продължава да говори лъжи за него.

Борисов коментира и инцидента с хуманитарния конвой в ивицата Газа. Винаги сме осъждали всяко насилие, заяви министър-председателят.

Нашата позиция беше изразена вчера и тя е същата като на ЕС и НАТО - за бързо разследване на този инцидент, добави премиерът, цитиран от БТА. Бойко Борисов изказа своите съболезнования за убитите в атаката. Той отбеляза, че дипломатите ни в Израел са се срещнали с двамата български журналисти, които в момента се намират в Израел. Очаква се утре те да се завърнат в България.   

В отговор на журналистически въпрос по повод на критиките за актуализацията на бюджета министър-председателят заяви, че се надява парите, които ще бъдат дадени за магистрали и естакади, да отидат при хората, за да живеят по-добре. Няма как да оставим тютюнопроизводителите, здравната реформа вече върви много добре, но трябва да я "подпрем" с пари, добави Борисов. По думите му всичко това налага актуализация в бюджета.  

Сценаристите на "Шоуто на Слави" поканиха министър-председателя в сряда, след като изразиха недоумението си от това, че половината от парите на държавните дружества се държат в една търговска банка - " Корпоративна търговска банка". Няколко дни след това редколегията отправи от ефира на предаването 25 въпроса към министър-председателя. Конфликтът между Трифонов и Борисов продължава вече няколко месеца, припомня Dariknews.bg.

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти