Борисов обсъдил по телефона с Мей темата за Брекзит
18.02.2019 | 09:20
econ.bg
Борисов обсъдил по телефона с Мей темата за Брекзит
Премиерът Борисов е подчертал насоките, в които е изключително важно да се постигне договореност не само за ЕС, но и за нашата страна

Премиерът Бойко Борисов е провел телефонен разговор с британския си колега Тереза Мей, информират от правителствената пресслужба. В рамките на разговора, който се е състоял по нейно искане, Мей е отправила молба за подкрепа за постигане на повече гъвкавост от страна на всички в Европейския съюз при договарянето на въпроса с границата между Северна Ирландия и Република Ирландия и постигането на споразумение за Брекзит до 29-и март.

Премиерът Борисов е подчертал насоките, в които е изключително важно да се постигне договореност не само за ЕС, но и за нашата страна. 

Българският премиер е отбелязал, че темата е от съществено значение за България заради големия брой българи в Обединеното кралство и заради британските граждани, които живеят у нас. 

По време на разговора Мей е благодарила на Борисов за навременното сезиране на британските власти по случая „Гебрев“ и за включването на британски екип при разследването. 

 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти