Борисов увери, че образованието остава приоритет за правителството
02.06.2019 | 10:05
econ.bg
Борисов увери, че образованието остава приоритет за правителството
Образованието остава приоритет за правителството, заедно с това ще се работи и за повишение на учителските заплати, обяви премиерът Бойко Борисов

Образованието остава приоритет за правителството, заедно с това ще се работи и за повишение на учителските заплати, обяви премиерът Бойко Борисов при посещението си в Професионалната гимназия по селско стопанство в Нова Загора. Той и министърът на образованието Красимир Вълчев се запознаха на място с обновяването на сградния фонд със средства от Оперативната програма „Региони в растеж“ в размер на 1,3 млн. лв.

Това, което сме обещали, го изпълняваме. За образованието министър Владислав Горанов дава пари, без да се замисля, отбеляза премиерът Борисов, цитиран от правителствената пресслужба. Той подчерта, че ще продължи да се изпълнява програмата и ангажимента за увеличение на учителските заплати.

В последните години се направи много за образоването. Увеличението на заплатите и материално-техническото обновяване правят учителите по-мотивирани и по-спокойни. Това споделили преподавателите и ръководството на гимназията на срещата.

Министърът на образованието Красимир Вълчев отбеляза, че гимназията в Нова Загора е една от общо 140-те професионални учебни заведения, които се ремонтират по ОП „Региони в растеж“. Този програмен период са приоритизирани професионалните училища, заяви министърът и добави, че в областта са отпуснати общо 15 млн. лв. европейски средства.

 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти