Британският парламент излиза в принудителна почивка след края на днешното заседание
09.09.2019 | 15:30
econ.bg
Британският парламент излиза в принудителна почивка след края на днешното заседание
Британският парламент ще прекрати временно дейността си в края на днешния работен ден до средата на следващия месец, заяви говорителят на премиера Борис Джонсън

Британският парламент ще прекрати временно дейността си в края на днешния работен ден до средата на следващия месец, заяви говорителят на премиера Борис Джонсън, цитиран от Ройтерс.

Това ще бъде факт, след като законопроектът за предотвратяване на излизането на Великобритания от Европейския съюз на 31-ви октомври без сделка се превърне в закон , който да бъде изпратен на кралица Елизабет II за подпис. По този начин Борис Джонсън ще бъде задължен да търси ново тримесечно отлагане на Брекзит. Неговият говорител обаче посочи, че правителството няма да иска удължаване на този срок.

Премиерът няма да санкционира какво и да е по-безсмислено забавяния на Брекзит, добави говорителят, като депутатите от Камарата на представителите ще трябва да гласуват през днешната си последна работна сесия за предсрочни избори на 15-и октомври, за които премиерът отново ще призове по-късно в понеделник.

Дейността на британския парламент ще бъде преустановена временно от тази вече до 14-ти октомври, след като в края на миналата работна седмица Върховният съд на Лондон отхвърли съдебното оспорване на решението на премиера Борис Джонсън да прекрати временно дейността на британския парламент преди планирания за края на октомври Брекзит. Съдът обаче посочи, че жалбата може да бъде отнесена за разглеждане от Върховния съд на Великобритания, като се очаква тя да бъде разгледана на 17-и септември.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти