Бумът на жилищния пазар на Острова е пред своя край
13.03.2014 | 10:35
Бумът на жилищния пазар на Острова е пред своя край
Цените на имотите е вероятно да продължат да се покачват

"Фурорът" на британския жилище пазар затихва, твърдят специалисти в бранша. Според експерти от професионалната организация в сферата на недвижимите имоти Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS) доскорошната вълна в сектора е преди своя край, съобщава "Би Би Си".

Увеличението на потенциалните покупки беше в най-ниската си точка през февруари 2014 г. от почти година насам.

Цените на имотите ще продължат да се покачват, допълват обаче специалистите.

„Увеличението в броя на купувачите, на което станахме свидетели миналите месеци започна да намалява през февруари. Както и увеличението на лихвения процент към края на лятото, започна да затихва“, каза Симон Рубинсън, главен икономист в RICS.

Лошото време миналия месец е една от причините за спада, защото хората нямат желание да посещават имоти. Все още обаче има твърде малко имоти, които излизат скоро на пазара и това може да доведе до скок на цените.

Все пак цените в Обиденото Кралство продължиха да се качват през февруари въпреки слабото темпо от януари.

Уповавайки се на специалистите, цената на една къща се е вдигнала за последните 11 месеца.

От националния статистически институт на Англия оповестиха, че през февруари средната цена е достигала 297,000 евро за пръв път. За последната година цените са се увеличили с 5.5%.

Една от най-големите британски фирми за отпускане на ипотеки излизат с други данни. Те твърдят, че цената на една къща е около 212,000 евро с годишно увеличение над 9 пункта.

 Още по темата
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти