Бъдещето идва: Аmazon ще разнася стоки с летящи роботи
02.12.2013 | 12:05
Бъдещето идва: Аmazon ще разнася стоки с летящи роботи
Иновацията ще позволи на клиентите да получават закупените стоки по въздуха буквално за минути

Щатската технологична корпорация Amazon подготвя нова услуга, с която закупените по интернет стоки ще бъдат доставяни по въздуха с помощта на летящи роботи – дрони. За това съобщи лично изпълнителният директор Джеф Безос в неделя вечер в шоуто „60 минути“, пише "Машабъл".

Очакванията са услугата, наречена Amazon Prime Air, да се появи по някое време през 2015 г. Всичко зависи най-вече в одобрението на щатската федерална авиационна администрация.

Безос бил толкова развълнуван от новината за новата услуга, че решил да запази всичко в тайна до началото на интервюто си в „60 минути“. Според продуцентите преди началото на предаването Безос им казал: „Ако успеете да познаете за какво става дума, тогава ще ви дам половината от богатството и ще ви пратя във Вегас с него“.

Системата на Amazon Prime Air ще работи по следния начин. Когато клиент поръча даден продукт и избере опцията доставка с дрон, пакетът със закупената стока ще бъде подготвян в близкия склад, намиращ се в радиус до 16 км. и доставян по въздуха буквално за минути.

Самите дрони ще бъдат напълно автоматизирани и ще откриват пътя си чрез GPS система. “В населени области всъщност ще можете да покривате много съществени области от популацията“, каза в интервюто Безос и уточни, че Amazon Prime Air няма да може да бъде използвана за масивни продукти като каяци или маси с триони.

Още по темата
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти