Българин спечели близо 2 млн. долара на покер
14.01.2013 | 18:20
Българин спечели близо 2 млн. долара на покер
27-годишният пловдивчанин Димитър Данчев триумфира на втория по престиж покер турнир в света

27-годишният пловдивчанин Димитър Данчев прибра 1,859 млн. долара от втория по престиж покер турнир в света - Pokerstars Caribbean Adventure (PCA). Това е най-успешното представяне на български играч за всички времена.

Българинът успя да триумфира в конкуренцията на почти 990 състезатели в надпреварата, която се проведе на Бахамите. Общият награден фонд на турнира е 9,573 млн. долара. Тази сума е сред най-големите в историята на покера.

След победата Данчев, който беше подкрепян от българска агитка, заяви: "Чувството е невероятно. Наистина почувствах подкрепата им (на феновете - бел.ред.). Победата е и за тях".

Триумфът прави Данчев най-успешния български играч на покер в историята. Той вече може да се похвали, че е спечелил почти 3 млн. долара от различни наградни фондове на турнири, в които е участвал. Предишното му най-добро класиране беше през 2011 г., когато той завърши втори в надпреварата от Европейския покер тур (EPT) на PokerStars в Сан Ремо и спечели 800 хиляди евро.

За финалната маса Данчев беше предпоследен по брой на чиповете, с които разполага. Въпреки това успя да оцелее и дори успя да намери позиция, от която да атакува титлата. Това се случи след като първоначално пловдичанинът успя да спечели две разигравания срещу американеца Джоел Мика (Joel Micka).

Победителят коментира още: "Покерът в България се развива изключително добре. Скоро той ще бъде на топ ниво".

Тази статия ви хареса? Присъединете се към Еcon.bg и във Facebook, за да следите всичко най-интересно за икономиката, предприемачеството, кариерата, личните финанси, политиката и обществото!

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти