България и Македония ще борят заедно болестите по животните
05.02.2018 | 17:30
econ.bg
България и Македония ще борят заедно болестите по животните
Ползотворните контакти между двете официални ветеринарни служби са от много години и са спомогнали за предотвратяване на различни кризисни ситуации

„За да бъде ефективна борбата с болестите по животните на Балканския полуостров, са необходими съвместни действия между ветеринарните служби на отделните държави“. Това посочи заместник-министърът на земеделието, храните и горите д-р Цветан Димитров, който присъства на подписване на споразумение между Българския ветеринарен съюз и Ветеринарната камара на Република Македония.

Ползотворните контакти между двете официални ветеринарни служби са от много години и са спомогнали за предотвратяване на различни кризисни ситуации, посочи още зам. министърът.

Дкументът се подписва по време на българското председателство на Съвета на Европейския съюз и след парафирането на  Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между Република България и Република Македония, чието официално подписване стана през август 2017 г.

С новия документ двата съюза имат за цел да изготвят съвместен годишен план за работа в съответствие с конкретната епизоотична обстановка в двете страни и на Балканите. Ще се организират конференции, на които ще се обменя опит.

На събитието присъства и посланикът на Република Македония у нас Мариян Гьорчев.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти