Български земеделци представят продукцията си пред 9 BILLA магазинa
02.08.2017 | 11:00
econ.bg
Български земеделци представят продукцията си пред 9 BILLA магазинa
В активния сезон на производство основните плодове и зеленчуци във веригата са изцяло български

Шест български града ще бъдат домакин на изложението „BILLA Градини“ всяка сряда и четвъртък от август. Производители на плодове и зеленчуци от цялата страна ще имат възможност да представят продукцията си пред клиентите на BILLA в четири магазина в София и в по един в Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна и Русе. Подробен график е публикуван на www.billa.bg.

Всяка седмица посетителите ще могат лично да се срещнат с част от земеделците, с които търговската верига работи по проекта „Градините на BILLA“, и да дегустират отгледаните от тях плодове и зеленчуци. Инициативата се осъществява с подкрепата на Министерството на земеделието, храните и горите и Българската агенция по безопасност на храните. 

„Всички производители на изложението са наши партньори, чийто труд високо ценим и уважаваме. Щастливи сме, че им помагаме да развиват бизнеса си, като им предоставяме възможност да предлагат продукцията си в магазините ни. Гордеем се, че за четвърта поредна година работим ползотворно по проекта „Градините на BILLA“ и като резултат в активния сезон на производство основните артикули като краставици, червени и розови домати, картофи, моркови и тиквички са 100 процента български“, коментира Бойко Сачански, Управител на BILLA България.

В изложението „BILLA Градини“ участват земеделци, които грижливо отглеждат плодове и зеленчуци в едни от най-плодородните кътчета на страната. Всяка година BILLA договаря с тях предварително продукцията, която планира да продаде, и така гарантира изкупуване на цялото количество. 

До клиентите достигат продукти с високо качество и вкус, тъй като търговската верига отговаря за стриктния контрол от подбора на сортове и семена, през засаждането до излагането в супермаркетите. 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти