Българското и гръцкото правителства ще заседават заедно
27.07.2010 | 09:21
Българското и гръцкото правителства ще заседават заедно
Според гръцкия вестник "Вима" българите не са подготвени за заседанието

Правителствата на Гърция и България ще заседават заедно в резиденция "Бояна". Не се съобщава какво точно ще се обсъжда на двустранните разговори, но сред темите вероятно ще бъде и изграждането на петролопровода "Бургас - Александруполис".

За първи път правителствата на двете държави ще заседават заедно, а целта - според пресслужбата на Министерския съвет - е "засилване на прякото сътрудничество между институциите на държавите", насърчаване на двустранните политически контакти и обсъждане на теми от взаимен интерес. Сред тях вероятно ще бъде и бъдещото изграждане на петролопровода, който ще свързва пристанищата Бургас и Александруполис.

Българското участие беше поставяно под въпрос няколко пъти, но снощи вицепрезидентът на руската компания Транснефт Михаил Барков съобщи, че България се е съгласила да плати задълженията си в изграждането на стойност почти пет милиона долара. България и Гърция възнамеряват да провеждат такива съвместни заседания всяка година, информира Dariknews.bg.

Сюрреализмът продължава, тъй като правителството на една страна под международен надзор предлага съвети на правителствата на съседни държави. Това пише днес гръцкият вестник „Вима" във връзка с посещението в България на министерска делегация начело с премиера Георгиос Папандреу за съвместно заседание на правителствата на България и Гърция.

Изданието обръща внимание на факта, че от вчера в Атина е екип одитори на ЕЦБ, ЕК, и МВФ, които „трябва да се спогледали многозначително" като са научили, че половината гръцко правителство се премества в България. Георгиос Папандреу, заедно с министрите Георгиос Папаконстантину, Андреас Ловердос, Евангелос Венизелос, Михалис Хрисохоидис, Павлос Геруланос, Димитрис Друцас, Маркос Боларис, Георгиос Петалотис, Тина Бирбили и Катерина Бадзели отиват, както пише вестникът, в Букурещ (София- бел.ред.), за съвместно заседание на Министерския съвет на Гърция и България, след като решиха всички гръцки проблеми.

Хубавото е, коментира вестникът, че според информации българите не са се подготвили за заседанието и са насрочили за тази сутрин извънредно заседание на собствения си Министерски съвет, за да решат какво точно ще обсъждат с гърците, предаде Агенция "Фокус".

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти