Ваучери за почивка ще компенсират спада на руски туристи у нас
12.04.2015 | 14:00
econ.bg
Ваучери за почивка ще компенсират спада на руски туристи у нас
Те ще бъдат на стойност не повече от три минимални работни заплати

Ваучери за почивка, подобни на тези за храна, ще компенсират сериозният отлив на руски туристи от родните курорти. Очаква се те да бъдат въведени до края на настоящата година.

По думите на директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов е необходимо да бъдат направени законови промени за пускането в действие на тази система.

"Това, което се цели, е да може работодателите да осигуряват почивка на своите работници, без сумите, които са точно за този вид социално подпомагане, да бъдат облагани с подоходен корпоративен данък, и в същото време работниците да не плащат данък общ доход върху тази сума, която ще им бъде предоставена под формата на ваучери", обяснява Драганов, цитиран от БНР.

Очаква се стойността на ваучера да не е по-голяма от три минимални работни заплати годишно. Идеята е по този начин повече хора да имат възможност да ползват почивка.   

Ваучерите ще могат да се ползват в цялата хотелска база в страната. Те ще имат същата сила както левовете, с които плащаме. Когато са емитирани на хартиен носител, те имат и номинал, както купюрите в лева - 2, 5, 10, 20, 50 и 100 лв.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти