Винетките няма да поскъпват догодина
03.11.2011 | 08:01
Винетките няма да поскъпват догодина
В началото на декември ще бъде представен и новият дизайн

Цената на винетките ще бъде същата и през 2012 г., съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Така и през следващата година седмичният стикер за леки коли ще струва 10 лв., месечният - 25 лв., а годишният - 67 лв. За леките автомобили с чуждестранна регистрация годишната такса ще е 34 евро, месечната - 13 евро, а седмичната - 5 евро.

Планираното от следващата година вписване на регистрационния номер на автомобила в специално поле на винетката най-вероятно няма да се състои, посочва в днешния си брой вестник "Новинар".

В началото на декември ще бъде представен и новият дизайн на винетните стикери.

По думите на Лазаринка Стоичкова - член на Управителния съвет на ведомството, до края на годината агенцията ще създаде обща информационна система за свързване на деловодните системи между институциите. Документацията ще се обменя изцяло по електронен път.

Планира се и въвеждането на достъп през едно гише. Гражданите, които желаят съответната услуга, ще могат през интернет да подават документите си и да ги получават обратно също по електронен път.

Освен това пътната агенция ще кандидатства за създаването на мащабна географска информационна система. Очаква се това да се случи догодина, като в момента се изготвя апликационната форма за кандидатстване за европейско финансиране. Целта на системата е да се облекчи работата на агенцията, като ще съдържа структурирани данни в електронен вид. Цената на проекта ще е между 6 и 8 млн. лв.

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти