Внук на Лилиан Бетанкур поема управлението на L'Оreal

15.02.2012 | 12:47
по статията работи: Ралица Стоянова
Не се очаква 25-годишният Жан-Виктор Мейер да се отклони от фамилната линия на корпоративно управление
Внук на Лилиан Бетанкур поема управлението на L'Оreal
Снимка: TF1 News

25-годишният внук на наследничката на L'Oreal Лилиан Бетанкур - Жан-Виктор Мейер, сяда на директорския стол на козметичния гигант.

Докато баба му се бори, за да запази контрол върху богатството си в размер на 17 млрд. евро, Майер редовно я посещава в имението ѝ в предградията на Париж и ѝ оказва емоционална подкрепа. Сега, месеци след като Лилиан загуби съдебната битка срещу дъщеря си през октомври 2011 г., Мейер я заменя като директор на козметичния гигант. Това е наградата му за лоялността и ролята му на миротворец в семейството, пише Reuters.

Най-големият син на дъщерята на Бетанкур (Франсоаз Бетанкур-Мейер и нейния съпруг Жан-Пиер Мейер) сега ще се присъедини към двамата си родители в борда на компанията и не се очаква да се отклонява от поддържаната от фамилията линия на корпоративно поведение.

"Жан-Виктор е любимият внук. Той е бил отгледан в пашкул и е твърде малко вероятно да тръгне срещу майка си", коментира човек от компанията, пожелал анонимност. Внукът на богатата наследничка е член на надзорния съвет на семейната холдингова компания на Бетанкур Tethys от януари 2011 г.

Това назначаване прекъсва уютния му живот на младеж, който прекарва ваканциите в Алпите или в семейното имение. "Той знае твърде малко за трудностите в живота и няма бизнес опит", казва друг източник за Мейер. Той е учил икономика и мениджмънт в Superieur de Gestion, който не е сред елитните университети в областта. Взимал е летни курсове в университета St. John's в САЩ.

В трудовия му опит влиза лятна работа в Червения кръст през 2006 г. Бил е и продавач на кожени продукти на луксозния бранд Louis Vuitton в негов магазин на престижен парижки булевард. През последните две години е работил в продължение на няколко месеца в поделения на L'Oreal във Франция и чужбина.

Друг източник, близък до семейството, го определя като "умен" и "много зрял" за възрастта си.

Изпълнителният директор на компанията Жан-Пол Агон заяви, че замяната на Бетанкур от внука й в борда на директорите показва семейната приемственост в козметичния гигант. Тримата представители на семейството ще продължат да имат блокиращ глас в борда. Генералната промяна няма да има ефект върху акционерното споразумение между семейство Бентакур и швейцарската хранителна група Nestle, която притежава 30% от L'Oreal.

Бетанкур загуби контрола върху бизнеса на L'Oreal както и 30-процентния си дял в него през октомври след като съдия отсъди в полза на дъщеря й, която твърдеше, че майка й страда от деменция.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Женевски конвенции
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 26.04   1336 г. – Франческо Петрарка изкачва връх Ванту – символичен рожден ден на алпинизма. 1802 г. – Наполеон Бонапарт подписва обща амнистия, която позволява...