Връчиха наградите "ИТ проект на годината"*
22.02.2012 | 14:00
Връчиха наградите "ИТ проект на годината"*
Сред наградените бяха НСИ и НКЖИ

Раздадоха наградите "ИТ проект на годината", организирани от вестник Computerworld България. Конкурсът се провежда за осми път. Тази година участваха 24 проекта, като журито е определило по три номинации в двете категории - "Обществени организации" и "Корпоративен сектор".

Информационна система "Преброяване” на Националния статистически институт спечели наградата в категория "Обществени организации”, иформират от НСИ.

"Очаквано за всички, проектът е отличен заради изключителната му обществена значимост. Въвеждането на новата информационна система помогна за по-лесно, по-бързо, по-екологично и по-евтино осъществяване на преброяване на населението чрез използване на предимствата на Интернет", заяви Никола Няголов - председател на журито на конкурса и старши мениджър "Консултантски услуги, управление и информационни технологии” в KPMG България при връчването на наградата.

Председателят на НСИ доц. д-р Мариана Коцева, която получи приза, отбеляза, че заслугата за успеха на проекта принадлежи на много хора – екипа от методолози, който е положил основата, ИТ експертите на НСИ и изпълнителите на проекта Консорциум "Ей Си Ен Консултинг”– обединение от фирмите "Абати", "Сиела-Норма" и "Нео Сървисис", държавните институции, които са приели преброяването като обща национална кауза, медиите, които са били в основата на популяризирането на проекта и на над 3 милиона и 100 хиляди души, които са използвали Информационна система "Преброяване”.

Национална компания "Железопътна инфраструктура" беше наградена за внедряването на Географска информационна система (ГИС), кaто проектът e първият й реализиран по ОП "Транспорт”. Отличието получи Христо Алексиев, заместник-генерален директор в НКЖИ, информират от ведомството. Системата, изградена от Консорциум "ЕвроГеоРейл”, обхваща цялата територия на България, която е разделена на 13 регионални подразделения на НКЖИ. Основната цел на въвеждането й е идентифициране и описание на обектите на жп инфраструктурата, както и установяване на тяхното местоположение в пространството.

Наградата за ИТ проект на годината в категория "Корпоративен сектор” спечели проектът за хибридна ВЕИ система в "Йелоу 333". Отличието беше връчено от заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов.

Конкурсът "ИТ проект на годината” се провежда за осми път. Тази година участваха 24 проекта, като журито е определило по три номинации в двете категории. 

* Информацията е допълнена в 14.30 часа.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти