Все още няма да изравняват детските помощи
14.03.2014 | 19:34
Все още няма да изравняват детските помощи
За тази мярка ще са необходими 1 млрд. лв

Към момента е невъзможно да бъдат изравнени месечните помощи за всяко дете в семейството, независимо от поредността. Това заяви министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов.

Според него за тази мярка ще са необходими 1 млрд. лв., а това е целият бюджет за министерството на труда и социалната политика за всички дейности, посочи Адемов пред bTV.

В момента за първо дете се изплащат по 35 лв. на месец, а за второ – по 50 лв. Според министъра перспективата за изравняването на добавките е неблагоприятна. Причината е, че веднъж достигнатите нива на социална подкрепа, после много трудно могат да се ревизират заради социалните настроения.

„Еднократната финансова помощ за българските пенсионери ще стане традиционна преди светлите християнски празници Коледа и Великден“, увери министърът.

На последното си заседание Министерски съвет одобри близо 58 млн. лв. за великденски добавки към пенсиите. Хората с пенсия до 150 лв. ще получат еднократно по 40 лв., с пенсии до 251 лв. ще вземат по 30 лв., а с по-големите пенсии – по 20 лв. отгоре.

Още по темата
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти