Все повече китайци предпочитат да пътуват по Лунната нова година
25.01.2017 | 16:00
econ.bg
Все повече китайци предпочитат да пътуват по Лунната нова година
Най-голямата масова миграция в света тази година продължава от 13 януари до 21 февруари. В периода се очаква да бъдат направени близо 3 милиарда пътувания

Расте броят на китайците, които избират да пътуват през Лунната нова година, известна още като Пролетния празник, вместо да се завръщат по родните краища за семейни събирания.

От края на 70-те години, китайците започнаха да търсят работа и се установяват в по-развитите икономически градове на страната. Пролетният празник обаче остава най-важния период за събиране на семействата. През последните десетилетия все повече китайци пътуват между различните градове по време на пиковия празничен сезон.

Cпopeд дaнни нa eднa oт вoдeщитe oнлaйн тypиcтичecĸи aгeнции в Китай Сtrір, много хора сега предпочитат да прекарат почивните дни с цялото семейство в големи градове като Пекин, Шанхай, Гуанджоу или чужбина. Тази година се наблюдава 80% ръст на резервациите за екскурзии в сравнения с миналата.

Най-натовареният за транспорта сезон в Китай, почивните дни за Пролетния празник, достигна своя връх на 24 януари, с приблизително 83 пътници само за един ден.

Министерството на транспорта на страната информира, че транспортните мрежи са подготвени да се справят с увеличаващия се с всяка измината година брой на пътуващите.

Пекинската жп гара „Запад" е едно от четирите най-големи в столицата, само във вторник през нея за минали близо четвърт милиона пасажери. Гарата разкри, че планира да добави 29 временни влака в графика, за да облекчи натоварването на мрежата.

Най-голямата масова миграция в света тази година продължава от 13 януари до 21 февруари. В периода се очаква да бъдат направени близо 3 милиарда пътувания.

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти