ГЕРБ да поиска вот на доверие, настояват от НДСВ
17.06.2010 | 11:38
ГЕРБ да поиска вот на доверие, настояват от НДСВ
"Жълтите" се обявиха срещу актуализацията на бюджет 2010 в този й вид

ГЕРБ да поиска вот на доверие, тъй като безпрецедентно нарушава правилата на Европейския съюз и жертва рейтинга на страната на международните пазари заради собствения си рейтинг. За това призоваха от НДСВ, които са категорични, че проверките от Брюксел за финансовите данни, които подава страната ни, са вот на недоверие към България.

"Жълтите" за пореден път се обявиха срещу актуализацията на бюджет 2010 в този й вид. Според тях с корекцията на държавния бюджет от ГЕРБ искат Народното събрание да узакони изземването на 600 млн. лева от министерствата и общините, а от друга страна с т.нар. резерв за непредвидени разходи да се дадат в джоба на премиера допълнително 1,1 млрд. лева. Зад днешното гласуване в парламента НДСВ вижда желанието на властта депутатите да узаконят и неевропейската и нереформаторска политика на ГЕРБ.

Според председателя на НДСВ Христина Христова ако партньорите на ГЕРБ в парламента са искрени в позициите си, един вот на доверие би могъл най-малкото да доведе до правителствени промени, пише Dariknews.bg.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти