Гебрюдер Вайс ЕООД с нов модерен терминал край София
23.01.2015 | 14:48
econ.bg
Гебрюдер Вайс ЕООД с нов модерен терминал край София
Локацията село Мусачево е удобна, в близост до 2 магистрали

От 19 януари компанията за логистични услуги обслужва своите клиенти в своя нов и модерен терминал. От началото на седмицата новата сграда изцяло пое функциите на съществуващия клон в София и ще бъде основен разпределителен център за Балканския регион и Централна Азия.

Отговаряйки на най-новите тенденции в бранша, терминалът включва складови халета с обща площ около 8500 кв. метра и офис сграда с 1300 кв. метра разгъната площ, паркинг и зони за маневриране.

Оборудван е с най-съвременните системи и техника. Особено внимание е обърнато и на сигурността, предвижда се сертифициране по международния стандарт за сигурност ТАРА.

Решението за изграждането на новия терминал беше взето от мениджмънта на компанията, за да се отговори от нарастващия брой клиенти на фирмата и техните потребности от висококачествени логистични услуги в страната и света. Новият разпределителен център е с 3 пъти по-голяма площ от досегашната сграда на Гебрюдер Вайс в кв. „Дружба“ в София. Парцелът дава възможност за изграждането на още толкова складова площ на по-късен етап.

Новият хъб беше изграден в рамките на по-малко от една година.

Преместването се извърши без спиране на оперативната дейност. Работните процеси течаха плавно и всички графици и ангажименти бяха спазени, а преместването беше извършено безпроблемно за клиентите, тъй като без работния процес не беше спиран и графиците за доставки бяха спазени. Този успех се дължи на добрата подготовка, координация и организация от страна на екипа на Гебрюдер Вайс.

Новият терминал е поредното предизвикателство, което си поставяме. Предизвикателството да предложим още по-добро качество, още по-коплексни решения, които да отговарят на динамично променящите се нужди на клиентите“, казва Мариета Григорова, управител на Гебрюдер Вайс ЕООД.

Локацията е избрана заради лесния достъп от двете магистрали – „Хемус“ и „Тракия“, като при това се избягва преминаването през София, което има значение не само от гледна точка на ефективността, но е и важен екологичен фактор. В същото време до центъра на София се стига за около 30 минути.

Инвестицията в изграждането на новия терминал ще се възвръща в следващите десетилетия, но за концерна Гебрюдер Вайс е характерно дългосрочното инвестиране и планиране. Бизнес-философията на компанията, която има зад гърба си повече от 550 години история е синтезирана в изказването: „Ние не мислим в петилетки, а в столетия”. И още : „Краткосрочните печалби не са нашата цел, ние инвестираме в дълготрайни и дългосрочни продукти и отношения. Отношения с клиенти, с партньори , със служители...”.

Кратка информация за Гебрюдер Вайс 


С повече от 6000 служители, 162 собствени офиса и годишен оборот над 1 млрд. евро (2012 г.) Gebrüder Weiss се нарежда сред водещите фирми за логистика и транспорт в Европа. Под шапката на Gebrüder Weiss Holding AG със седалище в Лаутерах (Форарлберг) предприятието обединява наред със своите основни бизнес отдели сухопътен транспорт, въздушен транспорт и превоз по море, логистика и поредица от високоспециализирани браншови решения и дъщерни фирми – между тях и логистичната консултация x|vise, tectraxx (браншов специалист за хайтек фирми), inet-logistics (софтуерни решения за транспортен мениджмънт TMS), Railcargo (железопътен транспорт) и пакета от услуги на Gebrüder Weiss, партньор на австрийската DPD. Това обединение дава възможност на концерна да реагира бързо и гъвкаво на потребностите на клиентите. С множество екологични, икономически и социални мерки днес семейната фирма с над 500-годишна история в транспортното дело се смята за пионер по отношение на устойчивия бизнес.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти