Гебрюдер Вайс направи първата копка на новия си логистичен център в България*
19.03.2014 | 10:00
Гебрюдер Вайс направи първата копка на новия си логистичен център в България*
Инвестицията в него възлиза на около 8 млн. евро

Международната логистична компания Гебрюдер Вайс започна строежа на новата си база в Елин Пелин, близо до гр. София в края на месец февруари. Тя ще замести досегашния терминал в София и ще служи като дистрибуционен център за страните от Балканите и Централна Азия. По план изграждането му се очаква да приключи до края на 2014г.

Модерният логистичен център със складова площ от 6000 квадратни метра, зона за претоварване от 1880 квадратни метра и офис помещения на 1300 квадратни метра, ще бъде изграден в рамките на няколко месеца. Общата разгъната площ на терминала е около 57 000 квадратни метра.

„Освен идеално местоположение, логистичната база в Елин Пелин предлага повече място за складиране и претоварване на стоки от Балканите и Централна Азия. Основната роля на терминала е да обслужва нарастващия брой пратки в тези региони. Също така логистичната база е с ключово значение за връзката между наскоро откритите клонове в Турция и Грузия”, съобщи Томас Мозер, регионален мениджър за Югоизточна Европа на Гебрюдер Вайс.

Изграждането на новия терминал ще подпомогне бъдещето развитие на компанията.

С откриването на новия терминал броят на персонала в българския концерн се очаква да се увеличи от 60 на 90 души. За реализация на инвестицията са предвидени около 8 милиона евро.

„В нашия модерен дистрибуционен център ще се предлага целия спектър от услуги на Гебрюдер Вайс от сухопътен, морски и въздушен транспорт до индивидуални логистични решения. Всички услуги ще се извършват с обичайните за Гебрюдер Вайс високи стандарти за качество”, обясни Мариета Григорова, управител на Гебрюдер Вайс България.

Логистичен доставчик за Югоизток

От 1993 година Гебрюдер Вайс успешно оперира на пазара на логистични услуги в България. Фирмата бързо се разраства и набира популярност в сферата на групажните превози.

Настоящата административна сграда и склад в София са построени през 2003 г. Днес Гебрюдер Вайс България генерира 70% от своята печалба от международни и вътрешни сухопътни превози. Складовата логистика, въздушният и морски транспорт също бележат значителен ръст през последните 3 – 5 години. Успоредно с Кавказ, Балканите, Централна Азия и Турция, клиентите от Сърбия и Гърция също ще бъдат обслужвани от средата на 2014 г.

Повече информация за Гебрюдер Вайс може да бъде намерена на официалния сайт на групата http://www.gw-world.com

За Gebrüder Weiss

С повече от 6000 служители, 162 собствени офиса и годишен оборот от над един милиард евро (2012 г.) Gebrüder Weiss се нарежда сред водещите фирми за логистика и транспорт в Европа. Под шапката на Gebrüder Weiss Holding AG със седалище в Лаутерах (Форарлберг) предприятието обединява наред със своите основни бизнес-отдели сухопътен транспорт, въздушен транспорт и превоз по море, логистика, и поредица от високоспециализирани браншови решения и дъщерни фирми – между тях и логистичната консултация x|vise, tectraxx (браншов специалист за хай-тек фирми), inet-logistics (софтуерни решения за транспортен мениджмънт TMS), Railcargo (железопътен транспорт) и пакетът от услуги на Gebrüder Weiss, партньор на австрийската DPD. Това обединение дава възможност на концерна да реагира бързо и гъвкаво на потребностите на клиентите. С множество екологични, икономически и социални мерки днес семейната фирма с над 500-годишна история в транспортното дело се счита за пионер по отношение на устойчивия бизнес.

 

*Информацията е на наш партньор.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти