Германия отново намали рязко прогнозата си за икономическия растеж през 2019 г.
18.04.2019 | 13:35
econ.bg
Германия отново намали рязко прогнозата си за икономическия растеж през 2019 г.
Вчера германското правителство отново намали прогнозата си за икономическия растеж на страната през настоящата година от 1% до 0,5%. Това става след януарското понижение на очакванията за ръста от 1,8% до 1%

Вчера германското правителство отново намали прогнозата си за икономическия растеж на страната през настоящата година от 1% до 0,5%. Това става след януарското понижение на очакванията за ръста от 1,8% до 1%.

Министърът на икономиката и енергетиката на Германия Петер Алтмайер посочи, че новата прогноза се дължи главно на три фактора – забавяне на глобалното икономическо развитие, засилване на търговските конфликти и влиянието на Брекзит върху германския износ.

По думите му, слабият ръст вероятно ще продължи и през следващата година и това трябва да „бие алармата" за правителството да насочи усилията си към подобряване на средата за конкуренция и данъчната политика, намаляване на излишната администрация и въвеждането на нова политика, която да стимулира иновациите чрез данъчни облекчения.

 

 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти