Гордън Браун призова за отлагане на датата за Брекзит
18.01.2019 | 10:55
econ.bg
Гордън Браун призова за отлагане на датата за Брекзит
Бившият британски премиер от Лейбъристката партия Гордън Браун призова за отлагане на датата за Брекзит. Браун настоя Тереза Мей първо да говори с народа, а след това да намери решение на кризата

Бившият британски премиер от Лейбъристката партия Гордън Браун призова за отлагане на датата за Брекзит. Браун настоя Тереза Мей първо да говори с народа, а след това да намери решение на кризата.

По време на събитие в Единбург в четвъртък пред близо 400 души, бившият министър-председател отбеляза, че никога не е виждал страната по-разединена, а парламентът – по-парализиран. Отхвърлянето на сделката на Мей в Камарата на общините във вторник предизвика вълна от реакции на Острова.

От всички политически партии и обществени групи се разискват вариантите за това какво ще се случва от тук нататък. Според Гордън Браун датата за Брекзит трябва да бъде отложена с 12 месеца и съответно да стане 29 март 2020-а година. До тогава британските граждани щели да вземат решение какво да бъде бъдещето на Обединеното кралство. Така на практика Браун подкрепи идеята за втори референдум.

Бившият премиер застана и зад позицията на лидера на Лейбъристите Джеръм Корбин да се изключи напълно вариантът за Брекзит без сделка. Сега пред кабинета на Тереза Мей предстои изготвянето на план Б, който да бъде представен пред парламента на 29ти януари.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти