Гръцките власти поканиха протестиращите земеделци на преговори
12.02.2019 | 17:30
econ.bg
Гръцките власти поканиха протестиращите земеделци на преговори
Дори и да не е възможно да удовлетворим всички искания на фермерите, може да бъде изработен график за разрешаване на редица въпроси, които ги тревожат, посочи министърът на аграрното развитие и храните Ставрос Араховитис

Гръцкият земеделски министър отново прикани протестиращите гръцки фермери да преговарят, като изтъкна, че „диалогът носи резултати, но трябва да има разбиране от всички страни.

Дори и да не е възможно да удовлетворим всички искания на фермерите, може да бъде изработен график за разрешаване на редица въпроси, които ги тревожат, посочи министърът на аграрното развитие и храните Ставрос Араховитис.

Министърът посочи още, че правителството проучва възможността за по-широка среща с участието на няколко министри и добави, че очаква земеделците да насрочат дата.

„Ние сме отворени към всички форми на диалог“, каза още Араховитис.

През последните дни гръцки земеделци блокират с трактори различни пътища в Гърция, най-вече в северната част на страната, засилвайки натиска върху правителството. Фермерите отправят серия от искания към управляващите, основно насочени към намаляване на производствените цени и минимална гарантирана цена за определени земеделски продукти.

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти