Гръцките фермери готвят блокади на границата с България и пътищата в района на Солун
25.01.2017 | 12:10
econ.bg
Гръцките фермери готвят блокади на границата с България и пътищата в района на Солун
На вчерашното заседание на Управителния комитет на 18-членния съвет на стачниците в Централна Македония реши от днес да започне блокади с трактори на ключови места в северната част на Гърция

Динамично но все още умерено продължават своите протести земеделските производители в цяла Гърция като създават нови блокади на трактори в знак на протест срещу решенията на правителството по отношение на тяхното данъчно облагане. 

По-ефективно е мобилизирането на земеделските производители и животновъди в района на Арта, които са блокирали са направили периодични блокади на Йонийската магистрала. 

Блокада има и в района на Превеза, трактори се събират от околните селски райони, а утре се очаква да координират допълнително формите на действие. В същото време националния път Козани-Лариса бе блокиран вчера малко след 18:00 часа и в продължение на два часа до 20 : 00, което ще се повтори днес. 

Утре се вклюбват и земеделски производители в Кардица, Трикала и Фарсала. Според плана, ще бъде създадена отново блокадата на пътния възел Никия. Какво се случва в Северна Гърция Според информациите, фермерите от Серес са готови за ново блокиране на граничния район на Промахон. За днес е насрочено събрание на стачния комитет, но така или ниначе, според вътрешни източници, вероятността за блокиране на граничния район е почти стопроцентова. 

На вчерашното заседание на Управителния комитет на 18-членния съвет на стачниците в Централна Македония реши от днес да започне блокади с трактори наключови места в северната част на Гърция. 

В следващите няколко дни се предвиждат блокади, които ще бъдат създадени по пътищата и точното им местоположение се пази като строга тайна. Информации говорят за възможно блокиране на граничния пункт Евзони и мощно блокиране на пътя в източната част на Солун. Въпреки това, окончателното решение, ще се вземе в петък на събрание в Килкис, където вече фермерите озвадиха трактори и селскостопанска техника по централните площади. 

Силни настроения има и сред земеделците в районите на Халкидики, Пиерия, Пела и Верия.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти