ДКЕВР: Топлинните счетоводители да отчитат потреблението по-често
21.02.2012 | 12:19
ДКЕВР: Топлинните счетоводители да отчитат потреблението по-често
Високите сметки се дължат на формирането по прогнозни данни, смята Семерджиев

Топлинните счетоводители да отчитат уредите за дялово разпределение на топлинната енергия в домовете по-често от веднъж годишно, с което да се избегне изкривяване на сметките за парно отопление, обмислят в Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). Това коментира председателят ѝ Ангел Семерджиев след заседание на регулатора, цитиран от БТА.

По думите му високите сметки, получени от абонатите за януари, се дължат на начина, по който топлинните счетоводители ги формират - на базата на прогнозни данни. "С нашите специалисти работим по въпроса с промяната на методиката, по която действат топлинните счетоводители. Начинът им на работа и формиране на сметките вече е показал някои недостатъци, които трябва да се отстранят", посочи Семерджиев.
 

При еднаква консумация на топлоенергия като през 2011 г., не би трябвало да получаваме сметки за парно, които да са по-високи от увеличението на топлинната енергия спрямо миналогодишния отоплителен сезон, което е от 7-8 до 14% при различните топлофикации в страната, обясни Семерджиев. Той уточни, че всеки, който се съмнява в коректността на сметката си за парно, може да подаде жалба в комисията, информира Дарик радио. 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти