Дават официален старт на българското председателство на ЕС
11.01.2018 | 09:00
econ.bg
Дават официален старт на българското председателство на ЕС
Столична община призова хората да ползват градския транспорт

При засилени мерки за сигурност страната ни дава официален старт на европредседателството, съобщава Нова тв. Церемонията по откриването ще се състои в Народния театър "Иван Вазов". Кортежът на членовете на Европейската комисия пристига в 16.30 часа на Летище София.

Паркирането и придвижването в центъра тази вечер ще бъдат почти невъзможни, предупреди полицията. Столична община призова хората да ползват градския транспорт.

Властите обещаха да помагат на гражданите и на свой ред ги помолиха да им се обаждат за всеки съмнителен предмет или човек.

Преди официалното откриване премиерът Бойко Борисов ще се срещне с председателя на Европейския съвет Доналд Туск. На срещата ще бъдат обсъдени предизвикателствата пред Европа по време на българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Всички официални гости пък ще могат да разгледат интерактивна изложба с фотографии и картини на големи български художници.

През следващите шест месеца в София ще има 460 събития за председателството и ще се наложи да свикнем с отражението им върху транспорта, спорта и културата. В НДК ще продължават концертите и изложбите, но на тях ще се влиза след проверка на скенер.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти