Депутатите от левицата ще продължат да получават възнаграждения
22.02.2019 | 11:35
econ.bg
Депутатите от левицата ще продължат да получават възнаграждения
Депутатите от БСП ще продължат да получават част от възнагражденията си независимо от отсъствието им в пленарната зала. Това става ясно от писмо-отговор на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева до лидера на БСП Корнелия Нинова

Депутатите от БСП ще продължат да получават част от възнагражденията си независимо от отсъствието им в пленарната зала. Това става ясно от писмо-отговор на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева до лидера на БСП Корнелия Нинова.

В писмото Караянчева пояснява, че право на всеки народен представител е да прецени дали да отчита разходи за ползване на служебни автомобили или командировъчни средства при пътуване в чужбина. В случай че такива разходи не се реализират или предявят от народните представители, те няма да бъдат изплащани.

В писмото се казва още, че председателят на парламента не може да променя еднолично правилника. Затова ще се спазва заложеното изискване да се правят удръжки от възнагражденията за неоправдани отсъствия, без да бъдат изцяло отнемани. Ако не са преведени по банков път, а се получават в брой на каса, дори невзетите възнаграждения се депонират.

Писмото на Цвета Караянчева е в отговор на вчерашното заявление на Корнелия Нинова, че депутатите от "БСП за България" няма да получават заплати, командировъчни, да ползват служебни коли и разходи за гориво, докато не са в парламента.

"ГЕРБ могат да променят правилника за работа на парламента както си искат. Няма да купят с пари връщането ни в него", написа Нинова.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти